Om Apgar

Apgar grundades i Danmark 1991 av Vagn Pieler som efter att ha arbetat 20 år inom medicin teknik på Hewlett Packard och General Electric, valde att starta egen verksamhet. Apgar började med att uteslutande marknadsföra utrustning och engångsartiklar mot förlossning på sjukhus.

I maj 2001 flyttade vi in i våra nuvarande lokaler på Ringager 24 i Brøndby och utvidgade därmed våra utrymmen från 100 m2 till 440 m2.

Idag är vi en stor leverantör inom kirurgi, gynekologi och obstetrik samt patientmonitorering. Apgar har också många produkter för landets privatpraktiserande specialistläkare.

2007 öppnade vi vårt första kontor i Sverige precis norr om Helsingborg och har därefter etablerat oss Stockholm och Göteborg. Vi har i Sverige också stor fokus inom kirurgin, och många av de leverantörer som vi representerar i Danmark, samarbetar vi även med i Sverige.

De leverantörer som vi idag representerar är alla innovativa. D.v.s. att de ligger helt i framkant med ny teknologi och kvalitét.

Det mesta av våra förbrukningsartiklar och mycket av inom utrustning lagerför vi på vårt eget lager i Brøndby, vilket betyder att om beställningen kommer in till oss innan kl 14.00 så kan vi skicka iväg den samma dag med leverans dagen efter. Nordligaste delarna av Sverige får räkna med lite längre leveranstid.  Vid leverans av utrustning kommer vi naturligtvis ut och sätter upp den på avdelningen och utbildar personalen i den utsträckning det finns behov för.